A XIX-a Conferință Mondială a Supremelor Consilii a început astăzi în Portugalia

miercuri, 13 mai 2015

Lisabona, Portugalia. Începând de astăzi și până duminică, 17 mai 2015, Supremul Consiliu pentru Portugalia va găzdui a XIX-a Conferință Mondială a Supremelor Consilii (Ritul Scoțian Antic și Acceptat). Evenimentul reunește, la nivel mondial, toate Supremele Consilii regular constituite și recunoscute de Supremul Consiliu Mamă al Lumii (Supremul Consiliu pentru Jurisdicția de Sud a Statelor Unite ale Americii). Liderii RSAA și-a propus patru obiective majore:

  • Eficientizarea activității comisiilor, să recomande soluții și să le pună în acțiune.
  • Adaptarea procedurilor la noile mijloace tehnologice.
  • Reducerea cantității de hârtie care rămâne în urma reuniunii.
  • Menținerea activă a paginii web până în anul 2020 și actualizarea unei baze de date a Supremelor Consilii la nivel mondial.

Tema conferinței de anul acesta este: "Noi căi pentru un viitor mai uman". Suveranii Mari Comandori ai lumii sunt conștienți de importanța pe care Masoneria și RSAA l-au avut în dezvoltarea unor lideri care au marca istoria prin activitatea lor. Carta Europeană și Universală a Drepturilor Omului, Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii etc., toate acestea reprezintă în mare parte un efort comun al Masonilor din acea epocă de a da societății șansa la o lume mai bună, mai umană.

Astfel, în cadrul reuniunii de anul acesta vor fi abordate subiecte precum: Contractul social, Pactul ecologic și misiunea Ordinului în formarea liderilor.


Masoneria (RSAA) se află în fața unor noi provocări, consideră Suveranul Mare Comandor al Portugaliei, gazda evenimentului de anul acesta. Agostinho Garcia 33º declară că aceste noi provocări sunt, printre altele: modelul financiar și economic care a eșuat, crizele existențiale ale populației și perspectivele sumbre în ceea ce privește tinerii. Agostinho Garcia 33º vorbește și despre modul în care Masoneria a fost nevoită să se reinventeze, de-a lungul istoriei, pentru a supraviețui și pentru a se adapta. Liderul Ritului Scoțian din Portugalia consideră că Masonii trebuie să-și asume datoria de a aduce speranța înapoi umanității.


 
 
 

Masonic Press Agency

Masonic Times

Agencia de Prensa Masónica

DIARIO MASÓNICO

Agência de Imprensa Maçônica